Informatie

Hier vind je aanvullende praktische informatie over Benzenrader Bries en veelgestelde vragen. Deze informatie wordt regelmatig aangevuld en voorzien van een update.  

Algemeen

Wat is Benzenrader Bries?

Benzenrader Bries is de opvolger van wat voorheen bekend stond als het Kapelfeest van Benzenrade. Met d’r Bries is gekozen voor een meer eigentijdse naam. Iedereen is uitgenodigd om samen met Benzenrade de lente en het 1oo-jarig bestaan van de kleine, maar iconische kapel van Benzenrade te vieren. Dat doen we een weekend lang met diverse activiteiten en festiviteiten. Dit wil je niet missen!

Wanneer is Benzenrader Bries?

Benzenrader Bries vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024 en bestaat uit meerdere programma onderdelen die voor iedereen met hart voor Benzenrade toegankelijk zijn. Voor het feest en de BBQ moet je wel een kaartje hebben. Op de homepage vindt je het volledige programma met de tijden van ieder programma onderdeel. Voor de sponsoren vindt er op zaterdagmiddag 16.00 uur een VIP borrel plaats.

Waar kan ik tickets voor het feest en/of de BBQ kopen?

Alleen voor toegang tot de BBQ met Benzenrade en het feest heb je een toegangsticket nodig. Deze kun je bestellen via onze ticketpagina.

Wie organiseert Benzenrader Bries?

Benzenrader Bries wordt georganiseerd door de buurtvereniging Benzenrade met hulp van de sponsoren, bewoners en sympathisanten van Benzenrade.

Is Benzenrader Bries geschikt voor kinderen?

Kinderen zijn van harte welkom op Benzenrader Bries. Het feest dat ’s avonds wordt gegeven is wellicht minder geschikt en relevant voor de kleinsten onder ons. Hier geldt een advies voor  een minimum leeftijd van 12 jaar.

Welke huisregels gelden er?

We zijn niet zo van de regeltjes in Benzenrade. We hebben wel een algemene aantal waarden en normen die we belangrijk vinden:

  • we benaderen elkaar met respect
  • we helpen elkaar
  • we houden rekening met elkaar
  • we houden Benzenrade mooi en schoon
  • we maken plezier met elkaar

Bekijk ook onze huisregels die je zult tegenkomen op de posters.

Bries Feestregeltjes (pdf)

Hoe kan ik betalen op het festivalterrein?

Je kunt op het feestterrein bij de tent consumptiemunten kopen die het hele weekend geldig zijn. De consumptiemunten kun je met betaalpas betalen of met cash geld. Je kunt ook alvast je consumptiemunten bestellen op onze eventpagina op Eventbrite.

Waar kan ik parkeren?

We verzoeken iedereen zoveel mogelijk per fiets of te voet naar Benzenrade te komen.  Midden in Benzenrade hebben we een grote fietsenstalling. Kom je toch met de auto? Tijdens het weekend kun je NIET in Benzenrade parkeren. Bekijk parkeermogelijkheden zoals afgestemd met de gemeente Heerlen, Zuyderland MC en Mondriaan:

Voor bewoners

Worden er wegen afgesloten?

Tijdens het event zullen bepaalde wegen niet toegankelijk zijn voor doorgaand fiets- en motorisch verkeer. Op zaterdag zal de weg aan de kant van het Koffiehuuske toegankelijk blijven. Op zondagochtend zal deze weg echter niet toegankelijk zijn i.v.m. de processie. Bewoners wordt verzocht gedurende dit weekend de auto’s zoveel mogelijk op eigen terrein te houden (indien niet nodig voor gebruik) of aan de rand van Benzenrade (voorbij de afzettingshekken) te plaatsen.

TICKETS!

Koop je tickets voor de BBQ met Benzenrade; een bourgondische en gezellige BBQ middenin de wei en het Knetterende Knalfeest; met bijna 3 uur lang live acts van een absolute top band. Wees er snel bij want voor beide zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Programma zaterdag 8 juni

Bonte Benzenraderie

van 11.00 tot 17.00

Beleef de feestelijke braderie in de pittoreske omgeving van Benzenrade; voor jong en oud met oude en nieuwe ambachten, (streek)producten en lekkernijen.

Kiek en Keuvel Hoekje

van 11.00 tot 17.00

Een speciale plek naast de kapel waar je onder het genot van koffie en vlaai (of iets anders lekkers) gezellig met elkaar kunt bijkletsen tegen een achtergrond van 100 jaar foto's en anekdotes over Benzenrade.

Spelen en smullen voor kids

van 11.00 tot 17.00

Benzenrader Bries vieren we ook graag samen met de kinderen. Speciaal voor hen zijn er overdag allerlei leuke spellen, activiteiten en lekkernijen. Lekker spelen,  springen, ravotten, schminken en smikkelen.

Bbq met Benzenrade

van 17.30 tot 20.00

De liefde voor het bourgondische leven verbindt de mensen binnen en buiten Benzenrade. Samen genieten we van een bourgondische BBQ. En dat op een even unieke als charmante locatie midden in de wei van Benzenrade.

Knetterend Knalfeest

van 20.30 tot 01.00

Als afsluiting van deze mooie dag heffen we nog eens het glas, terwijl we luisteren en dansen op bijna 3 uur live muziek van de veelkoppige De Heeren van Aemstel Band. Samen met de DJ worden we meegenomen op een muzikale reis met de beste feestnummers van toen en nu. Dit wil je niet missen!

TICKETS!

Koop je tickets voor de BBQ met Benzenrade; een bourgondische en gezellige BBQ middenin de wei en het Knetterende Knalfeest; met bijna 3 uur lang live acts van een absolute top band. Wees er snel bij want voor beide zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Programma zondag 9 juni

Prachtige Processie

van 10.00 tot 11.00

Zondagochtend trekt de processie van Welten naar Benzenrade langs een prachtig versierde route met bloemen, linten, vaandels. De karavaan trekt over het schitterende kleurenzandpad naar de H. Hart Kapel.

Heilige
Mis

van 11:00 tot 12.00

Heilige mis door door hulpbisschop Mgr. Everard de Jong met muzikale begeleiding van het New Generations Koor en aanwezigheid van de communicantjes.

Vrolijk frühshoppen

van 12:00 tot 15.00

Na de processie gaan we naar de feesttent waar we met elkaar vergezeld van de muzikale klanken van diverse blaaskapellen mogen nagenieten en napraten.

LENTE IN
BENZENRADE

Met het kabbelende beekje, de fruitbomen in volle bloei en de lammetjes in de wei voelt Benzenrade ook wel als een stukje Frankrijk in Heerlen. In dit decor speelt "d'r Bries" zich af, waar we samen de lente en al het moois wat dit dorp te bieden heeft gaan vieren op een manier die past bij het verleden, het heden en de toekomst van Benzenrade.

Contact
info@benzenraderbries.nl

SPONSOREN EN PARTNERS

© Benzenrader Bries 2024 | Voorwaarden en privacy | Feestregeltjes